Chili Poppers

Preparation
25 min
Cooking
10 min
Ready in
35 min
Schwierigkeitsgrad
easy

The quantities are enough for approx. 8-10 large chillies (or a little more jalapeños, as they are a little smaller). The filling can of course be supplemented as desired, e.g. with leftover vegan cheese (e.g. Wilmersburger Block) or finely diced smoked tofu.

Ingredients

  • 10 Chilies
  • Oil (zum Frittieren)

Füllung

  • 140 g vegan cream cheese
  • 1 Garlic clove (gepresst)
  • Spiciness (Scharf nach Belieben (Chilipulver, Thai Chilis gehackt oder scharfe Chili Sauce))

für die Panade

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  • Schwierigkeitsgrad:

Instructions

  1. If you work with hot chilies, you should put on gloves now (especially contact lens wearers who want to take their lenses out of their eyes later 😉 )
  2. Cut the large chillies open lengthwise on one side, remove the seeds (it is best to wash and remove the seeds under running water). Otherwise, depending on the degree of spiciness, this work could trigger a strong coughing irritation).
  3. Fill the chilli with the filling using a teaspoon. Close the chilie again.
  4. Fill 3 bowls with for breading 1) flour 2) Chickpea mixture (40g chickpea flour & 50g water equals about 1 egg). 3) Semolina of Maize
  5. Dip the chillies first in the flour, then in the chickpea mixture and finally in the corn semolina.
  6. Put enough oil in a frying pan so that they are at least... 1cm covered with oil. They must float in the pan & not touch the bottom. -> until golden brown.

Käse, Kebab und Cordon Bleu - hätte man mich früher nach meinen Lieblingsspeisen gefragt, wäre dies wohl meine Antwort gewesen. Gerade als ehemalige Käseliebhaberin (am liebsten rezenten Gruyère) war für mich die vegane Ernährung unvorstellbar - bis zu dem Zeitpunkt, als ich während eines 1-monatigen "Vegan Challenges" im April 2013 angefangen habe, mich intensiv mit dem Thema auseinanderzusetzen. Ich habe viele neue Lebensmittel kennengelernt und angefangen zu experimentieren. Altbekannte Geschmäcker nachzubauen und neue zu entdecken macht unglaublich viel Spass. Die vegane Ernährung ist für mich eine grosse Bereicherung geworden und definitiv kein Verzicht. Deshalb und auch weil man sich körperlich und seelisch einfach besser fühlt, bleibe ich dabei und hoffe, mit den Rezepten den ein- oder anderen möglichen Umsteiger gluschtig & neugierig zu machen ;-)

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