Gluten-free pan bread / flat bread

Glutenfreies Fladenbrot
Glutenfreies Fladenbrot
Preparation
10 min
Cooking
15 min
Ready in
45 min
Schwierigkeitsgrad
medium

Super tasty gluten-free flatbread that can be varied very well. How about filled with caramelized balsamic onions, or an onion-garlic-Feto filling, or “Langos Style” rubbed with garlic and paprika, or…. there are no limits to your imagination 🙂

Ingredients

Portions
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Instructions

  1. Put all the ingredients in a bowl and mix until smooth.
  2. Place the dough on a floured work surface and knead briefly with your hands. Then divide into approx. 10 pieces (yields around 90g per patty).
  3. Form thin patties and place on baking paper.
  4. (optional) If you want to fill the patties, put the desired filling on top and cover with a second patty. Press the edges firmly together (if necessary, brush the edge with a little water beforehand).
  5. Leave the dough patties to rise in a warm place for approx. 20 minutes.
  6. Now pour olive oil into a coated frying pan (it is best to use 2 pans so that it goes faster), heat and fry the patties for approx. 3-4 minutes per side. Keep turning the patties so that nothing burns.
  7. Serve while still warm and enjoy.

Käse, Kebab und Cordon Bleu - hätte man mich früher nach meinen Lieblingsspeisen gefragt, wäre dies wohl meine Antwort gewesen. Gerade als ehemalige Käseliebhaberin (am liebsten rezenten Gruyère) war für mich die vegane Ernährung unvorstellbar - bis zu dem Zeitpunkt, als ich während eines 1-monatigen "Vegan Challenges" im April 2013 angefangen habe, mich intensiv mit dem Thema auseinanderzusetzen. Ich habe viele neue Lebensmittel kennengelernt und angefangen zu experimentieren. Altbekannte Geschmäcker nachzubauen und neue zu entdecken macht unglaublich viel Spass. Die vegane Ernährung ist für mich eine grosse Bereicherung geworden und definitiv kein Verzicht. Deshalb und auch weil man sich körperlich und seelisch einfach besser fühlt, bleibe ich dabei und hoffe, mit den Rezepten den ein- oder anderen möglichen Umsteiger gluschtig & neugierig zu machen ;-)

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