Perfect scrambled tofu

Preparation
5 min
Cooking
10 min
Ready in
15 min
Schwierigkeitsgrad
easy

Here’s a great brunch idea: this scrambled tofu is the perfect start to the weekend. If you like it hearty, fry a few slices of smoked tofu for a veganised, classic “scrambled eggs with bacon”. DELICIOUS!!

* I use soy milk in this recipe, but of course you can use any other plant milk you like. I have tried many types of milk and have had the best experience with soy milk in terms of consistency and taste.

Ingredients

Persons

Für den Tofu Mix

Zum kochen

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  • Schwierigkeitsgrad:

Instructions

  1. Crumble the tofu with your hands or mash it with a fork. Then add Kala Namak, turmeric, soy sauce and spices and mix. Set aside.
  2. Finely chop the onion and tomato. Dice the avocado.
  3. Fry the onions in the oil. Then add the tofu mixture and continue frying until it browns a little.
  4. Add the tomatoes and continue to fry briefly, then deglaze everything with the soy milk - use as much liquid as you need until you get an "eggy" consistency.
  5. Simmer on a low heat for a few minutes. Then add the avocado and simmer for another 1 to 2 minutes. (Not too long and not too hot, otherwise the avocado can become bitter). If necessary, add a little more vegetable milk.
  6. Finally, mix in the yeast flakes, optionally garnish with some fresh chives and serve immediately.

Käse, Kebab und Cordon Bleu - hätte man mich früher nach meinen Lieblingsspeisen gefragt, wäre dies wohl meine Antwort gewesen. Gerade als ehemalige Käseliebhaberin (am liebsten rezenten Gruyère) war für mich die vegane Ernährung unvorstellbar - bis zu dem Zeitpunkt, als ich während eines 1-monatigen "Vegan Challenges" im April 2013 angefangen habe, mich intensiv mit dem Thema auseinanderzusetzen. Ich habe viele neue Lebensmittel kennengelernt und angefangen zu experimentieren. Altbekannte Geschmäcker nachzubauen und neue zu entdecken macht unglaublich viel Spass. Die vegane Ernährung ist für mich eine grosse Bereicherung geworden und definitiv kein Verzicht. Deshalb und auch weil man sich körperlich und seelisch einfach besser fühlt, bleibe ich dabei und hoffe, mit den Rezepten den ein- oder anderen möglichen Umsteiger gluschtig & neugierig zu machen ;-)

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