Spanish Patatas

Preparation
5 min
Cooking
25 min
Ready in
30 min
Schwierigkeitsgrad
easy

These delicious Spanish potatoes also look great on the breakfast table for brunch 🙂

Ingredients

small portion
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  • Schwierigkeitsgrad:

Instructions

  1. Wash the potatoes and cut into bite-sized cubes (you can leave the skin on).
  2. Fry in olive oil over medium heat for approx. 15-20 minutes. Put the lid on at the beginning so that the potatoes cook through more quickly. After approx. 10-15 minutes remove the lid and fry until crispy brown.
  3. Finely chop the garlic, chilli and rosemary. Cut the onion into larger pieces. Add everything to the potatoes and fry for another 5 minutes. If you use shallots instead of onions, turn the heat down a little, otherwise the shallots can quickly become bitter.
  4. Season with plenty of paprika and season with salt and pepper.
  5. Shortly before the end, mix in 1 tablespoon of tomato puree and deglaze with a small dash of white wine (alternatively vinegar).
  6. You can prepare the potatoes well and keep them warm in the oven at about 80° until the guests arrive 😉

Käse, Kebab und Cordon Bleu - hätte man mich früher nach meinen Lieblingsspeisen gefragt, wäre dies wohl meine Antwort gewesen. Gerade als ehemalige Käseliebhaberin (am liebsten rezenten Gruyère) war für mich die vegane Ernährung unvorstellbar - bis zu dem Zeitpunkt, als ich während eines 1-monatigen "Vegan Challenges" im April 2013 angefangen habe, mich intensiv mit dem Thema auseinanderzusetzen. Ich habe viele neue Lebensmittel kennengelernt und angefangen zu experimentieren. Altbekannte Geschmäcker nachzubauen und neue zu entdecken macht unglaublich viel Spass. Die vegane Ernährung ist für mich eine grosse Bereicherung geworden und definitiv kein Verzicht. Deshalb und auch weil man sich körperlich und seelisch einfach besser fühlt, bleibe ich dabei und hoffe, mit den Rezepten den ein- oder anderen möglichen Umsteiger gluschtig & neugierig zu machen ;-)

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